rólunk

eGY PÁR SZÓ MAGUNKRÓL

Vállakozásunk 2017-ben alakult, azonban alapítói már közel egy évtizede a mérnöki tűzvédelem területén tevékenykednek.
Fő tevékenységünk hő- és füstelvezető rendszerek jogszabály alapján előírt felülvizsgálata és karbantartása, továbbá javítása, felmérése, korszerűsítése.
Többéves tapasztalattal rendelkezünk a területen, a szükséges vizsgálatokat képzett szakemberekkel és korszerű műszerekkel, a jogszabályok, valamint a hazai és nemzetközi műszaki előírások figyelembevételével végezzük.

PUBLIKÁCIÓK

TÚLNYOMÁSOS FÜSTMENTES LÉPCSŐHÁZAK LÉGTECHNIKAI MÉRÉSEINEK TAPASZTALATAI I. RÉSZ
(Védelem tudomány)

A túlnyomásos füstmentes lépcsőházak létesítésének szabályozása hazánkban már több, mint négy évtizedes múltra tekint vissza. Ezen időszak alatt számos – eltérő követelményrendszer szerint létesült – füstmentes lépcsőház került megtervezésre és megvalósításra. Ezen terekbe a füst és mérgező égésgázok behatolása a részükre létesített gépi szellőzőberendezések működtetésekor korlátozott, ennél fogva szerepük az épületek kiürítése, valamint a tűzoltói beavatkozás során kiemelt jelentőségű. Ahhoz, hogy egy meglévő füstmentes lépcsőház légellátó rendszerének megfelelősége megítélhető legyen számos tényező figyelembe vétele szükséges. Jelen cikksorozat célja az elmúlt hét év mérési tapasztalatainak feldolgozásával rávilágítani azokra a kritikus pontokra, melyek a lépcsőházi füstmentesítő rendszerek hatékonyságát szignifikánsan befolyásolják, továbbá felvázolni azokat a kutatási irányokat, melyek a meglévő rendszerek hatékonyságának fokozására szolgálhatnak.